Föreningens syfte

eva-bild-syfte

Eva Björk (f.1966) som är grundare och initiativtagare till Cancergala i Falköping, fick diagnos aggressiv bröstcancer i februari 2016. Då påbörjade Eva sin livs resa med en dödlig sjukdom. 85 % av de drabbade svarar bra på behandlingen fick hon till svar. Evas pappa gick bort i cancer för 10 år sedan och då började tankarna snurra så klart.

Under tiden hon gick på sina cellgiftsbehandlingar, så återupptog hon kontakten med två stycken vänner sedan skoltiden. Dom hade också fått diagnos cancer. Anders “Julle” Karlsson som var en barndomsvän.

Peter och Eva återupptog kontakten på onkologen på sjukhuset där båda nu gick på behandling. Dom hade sporadiska samtal och kontakt på sociala medier 2016.

I höstas så gick Evas vänner bort i cancer med 14 dagars mellanrum. Att vara under behandling och samtidigt förlora sina vänner tog Eva mycket hårt. De var födda samma år 1966. Eva hade inget immunförsvar så hon kunde ej närvara på deras respektive begravningar.

Hon kommer så väl ihåg när Julle begravdes, hon satt finklädd i sin bil utanför kyrkan och tog farväl och grät.

Peter sökte pengar i en fond för att ha råd med en nöjesupplevelse med sin dotter på 11 år (2016).

Han ville göra något roligt med sin dotter som han ej hade ekonomi för, bla åka till Skara Sommarland

Tyvärr så han Peter och dottern aldrig få uppleva detta innan han somnade in på Hospic Gabriell i Lidköping.

Eva började då fundera på vad man kunde göra för att underlätta vardagen för de Cancerdrabbade. Cancerfonden och Barncancerfonden samlar in pengar till forskning, vilket Eva är otroligt glad och tacksam för.

När man är Cancerdrabbad och slåss med sin sjukdom så påverkas även personernas ekonomi. Därför startades en ideel förening för att via föreningen skapa en bidragsfond för de cancerdrabbade just i Skaraborg.

Via fonden kan cancerdrabbade söka pengar för t.ex. en upplevelse för individen och nära och kära, tandläkarvård, medicin, eller bjuda med anhöriga alt vänner på julbord mm. Det kan då bidra till en möjlighet.

Att behöva tänka på ekonomin när man drabbats av cancer är det minsta man orkar bry sig om.

Eva blev medicinskt färdigbehandlad den 20/6-2017 hos onkologen. Men nu tänker hon inte på cancer 24 timmar om dygnet längre. Eva skingrar nu sina tankar då hon har ett stort engagemang i Cancergalan.

Överskottet från galan och insamlingen från privatpersoner och företag kan göra stor skillnad för drabbade och detta har en stor betydelse för Eva.

Bidragsgruppen består av styrelsen och en utomstående person samt vår kontrollant Kennet Fredriksson (fd polis i 45 år)

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt